Katern

New-G neemt het op tegen Lucky Ajax

Nieuwegeinse jongeren krijgen ieder jaar de kans om te bewijzen dat ze meer in hun mars hebben dan ‘hangen’. Met behulp van rolmodellen krijgt deze groep een sport/leertraject aangeboden met als einddoel het spelen van de voetbalwedstrijd van je leven. Deze groep heet New Generation Nieuwegein of kortweg New-G.

Startend met ruim 250 jongeren (15 – 18 jaar) is er vanaf februari gewerkt aan de totstandkoming van het voetbalteam dat op 15 augustus een wedstrijd zal spelen tegen Lucky Ajax. Om mee te kunnen spelen legden de jongeren een trainingstraject af o.l.v. Jean Paul de Jong (Stichting Klein Galgenwaard), Michel Vorm (keeper FC Utrecht) en Suzanne Bakker (voormalig jeugd-international).

Een enthousiaste en fanatieke groep ex-Ajacieden is nog steeds actief op de velden. In Lucky Ajax spelen o.a. de volgende spelers: Sjaak Swart, Simon Tahamata, Dick Schoenaker, John Bosman, Bryan Roy, John van ‘t Schip, Aron Winter, Gerrie Mühren, Rob en Richard Witschge, Michael Reiziger en Ronald en Frank de Boer.De wedstrijd is aankomende zaterdag 15 augustus en wordt gespeeld op het hoofdveld van JSV aan de Galecopperlaan. De aanvang is om 16.30 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk